Oferta Komunijna 2024 rozszerzona
OFERTA MENU NA UROCZYSTE PRZYJĘCIA KOMUNIJNE
Pierwsza komunia Święta to wyjątkowe wydarzenie w życiu dziecka, a także okazja do świętowania dla całej rodziny. Wychodząc na przeciw Państwa oczekiwaniom przygotowaliśmy specjalną ofertę przyjęcia komunijnego w Sali Bankietowej Aida
Cena obejmuję przyjęcie w wymiarze 7 godzin.
- 3 dania gorące
- 7 zakąsek zimnych
- ciasta
- owoce sezonowe
- bufet deserowo- kawowy
- napoje zimne oraz gorące bez ograniczeń
- zniżki 50% dla dzieci poniżej 10 roku życia
- dwie sale do wyboru ( sala bankietowa lub klubowa )
- dekoracja stołów
- profesjonalna obsługa
Dania gorące:
I. Zupa- dwie do wyboru:
-tradycyjny rosół z makaronem
-flaki wołowe
-krem z zielonego groszku z boczkiem wędzonym i grzanką
-zupa borowikowa z kluseczkami piwnymi
-krem z cukini i szparagów
-krem z pomidorów z grzaneczkami czosnkowymi
-zupa cebulowa z grzanką serową
-włoska zupa minestrone z warzyw sezonowych z makaronem orzo
-tajska zupa tom kha z kurczakiem i mlekiem kokosowym
-chłodnik z botwiny, ogórka i rzodkiewki
-hiszpańskie gazpacho z oliwą i grzanką
II. Drugie danie-jedno do wyboru:
-polędwiczki wieprzowe w sosie z leśnych grzybów, podana z kluseczkami francuskimi i buraczkami
-karkówka pieczona z pieczarkami z koperkowymi ziemniakami i duszoną kapustą.
-filet z kurczaka po włosku , zapiekany z mozarellą, podany z pieczonymi ziemniakami, pomidorami i miksem sałat.
-kaczka po staropolsku, podana z zurawiną, opiekanymi ziemniakami i tartymi buraczkami .
-roladka z polędwiczki wieprzowej faszerowana warzywami z sosem kurkowym, podana ze smażonymi talarkami ziemniaczanymi z oliwą czosnkową.
-grillowana pierś z kurczaka z kostką, podana na kremowym puree z marchewki, z fasolką szparagową i kremowym sosem z czosnku niedzwiedziego.
-kotlet schabowy podany z zasmażaną kapustą z borowikami i gotowanymi ziemniakami z koperkiem.
-smażona pierś kurczaka z chrupiącą skórką, podana z chrupiącymi cząstkami ziemniaków, sosem z suszonych pomidorów i świeżą sałatką
-faszerowane udko z kurczaka, podane na puree ziemniaczanym, z zasmażaną kapustą i sosem ze świezych ziół.
-polędwica czarnolas faszerowana musem grzybowym podana z kluskami śląskimi i surówką z czerwonej kapusty.
Dla dzieci-możliwość zamówienia:
Fingersy z kurczaka panierowanego z frytkami i sałatką wedle uznania, lub penne pomodoro.
III, Trzecie Danie gorące serwowane w półmiskach, możliwość wyboru dwóch pozycji mięsnych, jednego dodatku skrobiowego i jednego warzywnego (wybór z poniższego menu)
MIĘSA I RYBY
- pieczona karkówka z pieczarkami; - chrupiące fileciki z indyka z jogurtem bałkańskim i salsą pomidorową; - panierowany filet z kurczaka w migdałach, zapiekany z ananasem i żurawiną, - eskalopki z polędwiczki z chorizo zapiekane z serem, -mini golonki pieczone w piwie - eskalopki drobiowe z wędzonym boczkiem w sosie z musztardy francuskiej, -pieczone pałki z kurczaka w słodkim sosie chili, -morszczuk w chrupiacym panko -koperkowej, -miruna w sosie z suszonych pomidorów, - udko faszerowane, - kotlet schabowy , -eskalopki drobiowe ze szpinakiem zapiekane z kremowym beszamelem, -grillowany, marynowany schab zapiekany z mozarellą
DODATKI SKROBIOWE
- chrupiące ćwiartki ziemniaczane, -kluseczki francuskie ze szpinakiem, -ziemniaki gotowane, -talarki ziemniaczane z oliwą czosnkowa, - ryż curry z cebulką, - smażony ryż z warzywami, -pieczone ziemniaczki, -kopytka gotowane
DODATKI WARZYWNE
- zestaw surówek, - bukiet warzyw gotowanych, - buraczki zasmażane, -kapusta zasmażana, -smażone warzywa z masłem czosnkowym, -mieszane sałaty z warzywami i sosem vinegrett,
IV. Dodatkowo, możliwość zamówienia deseru serwowanego(15 zł os.)
-gorąca szarlotka z lodami waniliowymi
-deser lodowy z owocami i bitą śmietaną
-świeże owoce z lodami truskawkowymi
V. Zakąski zimne (wybieramy 7 pozycji, każda następna 5 zł os.).
1. Galarety mięsne; -schab po warszawsku faszerowany musem chrzanowym, -domowy pasztet z kurkami i porami w warzywnej galarecie, -terina z kurczaka, mix wyrobów garmażeryjnych.
2. chrupiąc grzanki z wędlinami włoskimi i warzywami
3. Półmiski wędlin
4. Śledzik marynowany w occie winnym i oliwie z kroplą tabasco, -tradycyjny matjas w oliwie z cebulą, -rolmopsy z ogórkiem i marynowaną cebulą, śledzik pod pierzynką
5. Jaja faszerowane mix (pasta łososiowa, pieczarkowa), -jaja w majonezie ze szczypiorkiem, -francuski omlet z warzywami i pieczona papryką
6. Roladki z wędzonego łososia z musem chrzanowym i cytryną, -ryba po grecku, -roladki ze świeżego ogórka faszerowane pastą tuńczykowa
7. Carpaccio z polędwiczek wieprzowych i grillowanej cukinii z sosem miętowym, -melon cundelop z szynką parmeńską, -Carpaccio z cukinii marynowanej oliwą truflową z szynką parmeńską i płatkami parmezanu -deska serów świata z owocami
8. Roladki z tortilli mix
9. Zakąski wegetariańskie; - placuszki jogurtowo warzywne z kremowym serkiem, - carpaccio z pieczonego buraka z fetą, rukolą i prażonymi pestkami, - domomy humus ze świeżymi warzywami, - chrupiące grzanki z tapenadą z suszonych pomidorów i czarnych oliwek, -włoska mozarella z pomidorami ze świeżą bazylią, -plastry pomidorów z sosem czosnkowym i z żółtym serem, -suszone w słońcu pomidory z serkiem ricotta, -rolada szpinakowa z kremowym serkiem ziołowym,
10. Sałatki wegetariańskie; - sałatka szopska z serem feta i oliwkami, -sałatka wiosenna ze szparagami i prażonymi pestkami dyni -sałatka z selera naciowego z gruszkami i fasolą z sosem cytrynowym, tradycyjna sałatka warzywna
11. Sałatki mięsne - sałatka orientalna z kurczakiem, makaronem sojowym i świeżą kolendrą , sałatka Cesar z kurczakiem i parmezanem, -sałatka gyros z kurczakiem i prażoną cebulką, -sałatka nicejska z tuńczykiem i fasolką szparagową, -Boryna z szynki, sera, kukurydzy z marynowaną papryką i koperkiem , -Sałatka włoska z makaronem, suszonymi pomidorami, parmezanem, włoską salami i oliwkami, sałatka alpejska z szynką serem, świeżą papryką i musztardą retro, - mix sałat z sosem balsamicznym podany z wedzonym kurczakiem serem blue i gruszką, - sałaty z warzywami i wedzonym łososiem, -sałatka meksykanska z pikantnym sosem pomidorowym i grillowanym kurczkiem.
Tatar wołowy -Dodatkowo możliwość zamówienia tatara wołowego z dodatkami, serwowanego po pierwszym daniu głównym ( 10zł/porcja)
-Dodatkowo możliwość zamówienia sushi- 25 zł /os
VI. Ciasta
-wybór ciast
- świeże owoce sezonowe
VII. Dodatkowo gorące danie serwowane w bulionówce 15 zł os.)
- schab po cygańsku
-beouf strogonoff
-kurczak marynowany w imbirze w sosie słodko-kwaśnym
-barszczyk czerwony podany z domowymi pierożkami
Lub mix gorących przekąsek podawanych na półmiskach z dwoma sosami (15 zł os. , wybieramy 3 pozycje)
Np.:
-chrupiące skrzydełka
-panierowane fileciki drobiowe
-śliwka w bekonie
-panierowane paluszki krabowe
-mini szaszłyki
-pieczarki faszerowane wołowiną,
-tortille meksykańskie z mięsem wołowym na gorąco
-domowe , odsmażane pierożki z mięsem.
Napoje:
-napoje gazowane, soki i woda niegazowana podawana w dzbankach, kawa, herbata.
Gwarantujemy! |
cena od osoby: 220.00 zł |