Menu weselne
Drodzy Narzeczeni.
Jest nam niezmiernie miło, że zainteresowaliście się Państwo naszą Ofertą Weselną.
Wychodząc naprzeciw Państwa oczekiwaniom, dołożymy wszelkich starań, aby ta Uroczystość była pełna radości, dobrej zabawy i niezapomnianych doznań smakowych.
- SOBOTA - 250 zł
- PIĄTEK, NIEDZIELA 240 zł
- DNI ŚWIĄTECZNE - 290 zł
Obiady weselne i krótkie przyjęcia - cena ustalana jest indywidualnie.
- 5 dań gorących
- 10 zakąsek zimnych
- ciasta
- owoce sezonowe
- bufet deserowo- kawowy
- napoje zimne oraz gorące bez ograniczeń
- zniżki 50% dla dzieci poniżej 12 roku życia
- dwie sale do wyboru ( sala bankietowa lub klubowa )
- czerwony dywan
- monitorowany parking
- profesjonalna obsługa
MENU: 5 DAŃ GORĄCYCH
I. Zupa- dwie do wyboru
- tradycyjny rosół z makaronem
- flaki wołowe
-krem z zielonego groszku z boczkiem wędzonym i grzanką
- zupa borowikowa z kluseczkami piwnymi
- zupa krem z pomidorów z grzaneczkami czosnkowymi
- zupa gulaszowa po węgiersku z wołowiną i papryką
- paryski krem z pieczarek z oliwą bazyliową i grzankami
-zupa cebulowa podana z grzanką serową.
-zupa meksykańska z marynowanej wieprzowiny i papryki podana z serową tortillą.
II. Drugie danie serwowane w formie talerzówki, podane po zupie, jedno do wyboru
- polędwiczka wieprzowa w sosie z leśnych grzybów, podana z kluseczkami francuskimi i buraczkami
- filet z kurczaka po włosku, zapiekany z mozarellą, podany z pieczonymi ziemniakami, pomidorami i miksem sałat z vinegrettem
- roladka z polędwiczki wieprzowej faszerowana warzywami, z sosem kurkowym, podana ze smażonymi talarkami ziemniaczanymi z oliwą czosnkową
-grillowana pierś z kurczaka z kostką, podana na kremowym puree z marchewki, z fasolką szparagową i kremowym sosem z czosnku niedzwiedziego.
-kotlet schabowy podany z zasmażaną kapustą z borowikami i gotowanymi ziemniakami z koperkiem.
-smażona pierś kurczaka z chrupiącą skórką, podana z chrupiącymi cząstkami ziemniaków, sosem z suszonych pomidorów i świeżą sałatką
-faszerowane udko z kurczaka, podane na puree ziemniaczanym, z zasmażaną kapustą i sosem z suszonych grzybów
-polędwica czarnolas, faszerowana musem grzybowym, podana z kluskami slaskimi i czerwona kapustą
Dla dzieci-możliwość zamówienia:
Fingersy z kurczaka z frytkami i sałatką wedle uznania lub penne pomodoro
III. Danie gorące serwowane w półmiskach, możliwość wyboru dwóch pozycji mięsnych, jednego dodatku skrobiowego i jednego warzywnego (wybór z poniższego menu)
IV. Danie gorące serwowane w półmiskach, możliwość wyboru dwóch pozycji mięsnych, jednego dodatku skrobiowego i jednego warzywnego (wybór z poniższego menu)
MIĘSA I RYBY
- pieczona karkówka z pieczarkami; - chrupiące fileciki z indyka z jogurtem bałkańskim i salsą pomidorową; - panierowany filet z kurczaka w migdałach, zapiekany z ananasem i żurawiną, eskalopki z polędwiczki zapiekane z chorizo i serem, -mini golonki pieczone w piwie, -morszczuk w czypiącym panko, - udko faszerowane, kotlet schabowy , -eskalopki drobiowe ze szpinakiem zapiekane z kremowym beszamelem, -miruna w sosie z suszonych pomidorów, -eskalopki drobiowe w wędzonym boczku w sosie z musztardy francuskiej, -pieczone pałeczki z kurczaka w sosie słodkim chilli, -grillowany marynowany schab zapiekany z pieczarkami z mozarellą
DODATKI SKROBIOWE
- chrupiące ćwiartki ziemniaczane, -kluseczki francuskie ze szpinakiem, -ziemniaki gotowane, -talarki ziemniaczane z oliwą czosnkowa, - ryż curry z cebulką, - smażony ryż z warzywami, -pieczone ziemniaczki, -kopytka gotowane
DODATKI WARZYWNE
- zestaw surówek, - bukiet warzyw gotowanych, - buraczki zasmażane, -kapusta zasmażana, -smażone warzywa z masłem czosnkowym, -mieszane sałaty z warzywami i sosem vinegrett,
V. Zupa
- żur staropolski z jajem i kiełbasą
- barszcz czerwony z pierogami gotowanymi lub smażonymi
- solianka ukraińska z szynką, boczkiem, kwaszonymi ogórkami i pomidorami z kwaśną śmietaną
Możliwość zamiany pozycji gorącej numer 3 lub 4 na gorącą przystawkę serwowaną w kokilce lub zamówienie dodatkowo odpłatnie (15zł/os)
-beef strogonoff
-kurczak marynowany w imbirze w sosie słodko-kwaśnym
-schab po cygańsku
ZAKĄSKI ZIMNE WYBIERAMY 10, ( KAŻDA DODATKOWA ZAKĄSKA 5ZŁ/OS ). W STANDARDZIE NA STOŁACH JEST PIECZYWO RAZOWE, BUŁECZKI, MASŁO .
1. Galarety mięsne; -mix wyrobów garmażeryjnych, -schab po warszawsku faszerowany musem chrzanowym, -domowy pasztet z kurkami i porami w warzywnej galarecie, -terina z kurczaka
2. Chrupiące grzaneczki z wędlinami włoskimi, - placuzki jgurtowo warzywne z kremowym serkiem
3. Półmiski wędlin
4. Śledzik marynowany w occie winnym i oliwie z kroplą tabasco, -tradycyjny matjas w oliwie z cebulą, -rolmopsy z ogórkiem i marynowaną cebulą
5. Jaja faszerowane mix (pasta łososiowa, pieczarkowa), -jaja w majonezie ze szczypiorkiem, -francuski omlet z warzywami i pieczona papryką, nóżki wieprzowe,
6. Roladki z wędzonego łososia z musem chrzanowym i cytryną, -ryba po grecku, -morszczuk w zalewie słodko-kwaśnej z piklami, -roladki ze świeżego ogórka faszerowane pastą tuńczykowa
7. Carpaccio z polędwiczek wieprzowych i grillowanej cukinii z sosem miętowym, -melon cundelop z szynką parmeńską, -Carpaccio z cukini marynowanej oliwą truflową z szynką parmeńską i płatkami parmezanu -deska serów świata z owocami
8. Włoska mozarella z pomidorami ze świeżą bazylią, -suszone w słońcu pomidory z serkiem ricotta, -rolada szpinakowa z kremowym serkiem ziołowym
9. Sałatki wegetariańskie; - sałatka szopska z serem feta i oliwkami, -sałatka wiosenna ze szparagami i prażonymi pestkami dyni -sałatka z selera naciowego z gruszkami i fasolą z sosem cytrynowym, tradycyjna sałątka jarzynowa
10. Sałatki mięsne - sałatka Cesar z kurczakiem i parmezanem, -sałatka gyros z kurczakiem i prażoną cebulką, -sałatka nicejska z tuńczykiem i fasolką szparagową, -Boryna z szynki, sera, kukurydzy z marynowaną papryką i koperkiem , -Sałatka włoska z makaronem, suszonymi pomidorami, parmezanem, włoską salami i oliwkami, sałatka alpejska z szynką serem, świeżą papryką i musztardą retro, sałatka orientalna z makaronem sojowym, świeżą kolendrą i grzybami mun
Dodatkowo możliwość zamówienia tatara wołowego z dodatkami, serwowanego po pierwszym daniu głównym ( 10zł/porcja) {ilość proponowana na 150 osób/od 100 do120 porcji)
BUFET DESEROWO-KAWOWY
- kawa rozpuszczalna i parzona, herbaty smakowe, mleczko, śmietanka, cytryna i limonka, cukier biały, trzcinowy i brązowy
- bogaty wybór ciast, musów owocowych, desery w kieliszkach (tiramisu, pana cotta, sałatka owocowa, krem malinowy), desery w kokilkach, owoce sezonowe oraz owoce świeżo krojone na półmiskach
Dodatkowo możliwość zamówienia deseru serwowanego (15zł/os)
-gorąca szarlotka z lodami waniliowymi
-deser lodowy z owocami i bitą śmietaną
-świeże owoce z lodami truskawkowymi zapiekane z zabaglione
NAPOJE ZIMNE I GORĄCE BEZ OGRANICZEŃ
-napoje gazowane i woda gazowana podawane w plastikowych butelkach, soki i woda niegazowana podawana w dzbankach
TORT - smak i kształt tortu do uzgodnienia na życzenie, cena za kilogram … 10dag/osoba, możliwość serwowania tortu klienta
DODATKOWO:
1. Bar, dysponujemy nowoczesnym barem, który będzie dużą atrakcją na każdym weselu
-barman +dodatki(napoje soft, dodatki do drinków, akcesoria) -1500zł
2. Bufet śródziemnomorski pełen świeżych warzyw, ryb i owoców morza -25zł/os
3. Bufet hiszpański z tapasami, oliwkami, tortillami, owocami morza i szynką serrano w całości na stojaku, krojoną w cienkie plasterki -25zł
4. Bufet włoski pełen kolorowych przekąsek rodem z Włoch -22zł/os
5. Bufet sałatkowy duży asortyment świeżych sałat, marynat, sałatek i przekąsek -12zł/os
6. Stół wiejski, pełen tradycyjnie wytwarzanych mięsiw wędzonych, pieczonych, kiełbas, wędlin swojskich, udziec wieprzowy wędzony w całości, smalec wiejski +dodatki -15zł/os
8. Udziec z szynki serwowany przez szefa kuchni z dodatkami do wyboru -12 zł/ os.
I. POPRAWINY
Menu obiadowe, zawiera zupę i danie główne, które ustalimy indywidualnie
Zakąski, desery z wesela
Cena 100zł/os
Do 6 godzin
Gwarantujemy! |