Menu Wigilijne
OFERTA MENU NA UROCZYSTE PRZYJĘCIA WIGILIJNE W FORMIE BUFETU (stół szwedzki)
Bufet zimny-12 pozycji do wyboru
1. Trio śledziowe
2. Łosoś gotowany w warzywnej galarecie.
3. Rolada z karpia po Żydowsku z rodzynkami
4. Sałatka jarzynowa
5. Duo z miętusa i szpinaku z sosem tatarskim.
6. Sałatka z łososiem wędzonym i gorgonzolą
7. Ryba po grecku
8. Tradycyjna sałatka jarzynowa
9. Roladki z wędzonego łososia z musem chrzanowym
10. Ryba faszerowana w galarecie z sosem tatarskim
11. Śledź w oleju z cebulką
12. Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą
13. Gotowany karp z jajkiem przepiórczym w galarecie
14. Sałatka śledziowa
15. Śledzik marynowany w occie winnym i oliwie z kroplą tabasco,
16. rolmopsy z ogórkiem i marynowaną cebulą
17. sałatka nicejska z tuńczykiem i fasolką szparagową
Standardowo w bufecie: gorące pieczywo, masło czosnkowe, masło tradycyjne, chrzan, sos tatarski, żurawina, pikle
Bufet gorący: do wyboru: 3 pozycje rybne, 2 dodatki skrobiowe, 2 dodatki warzywne, 2 zupy
Zupy:
- Tradycyjny barszcz czerwony z uszkami
- Zupa borowikowa z kluseczkami piwnymi
- Zupa Cebulowa
- Krem z pieczarek
- Krem z cukinii
Pozycje rybne:
- Łosoś z rusztu w marynacie koperkowo-cytrynowej
- Roladki z soli z paluszkiem krabowym na szpinaku
- Smażony halibut
- Zapiekane małże w kruszonce czosnkowej.
- Karp smażony
Dodatki skrobiowe:
- Kluski francuskie ze szpinakiem
- Kluski francuskie z koperkiem
- Ryż smażony z warzywami
- Gotowane ziemniaki
- Pieczone ziemniaki
- Kopytka gotowane lub smażone
- Ziemniaki grateen
- Pierogi z z kapusta i grzybami
Dodatki warzywne:
- Warzywa grillowane
- Warzywa z patelni z czosnkiem mix
- Warzywa gotowane mix
- Buraczki zasmażane
- Bigos wigilijny
Bufet deserowo kawowy
- kawa rozpuszczalna i parzona, herbaty smakowe, mleczko, śmietanka, cytryna i limonka, cukier biały, trzcinowy i brązowy
- bogaty wybór ciast, musów owocowych, desery w kieliszkach (tiramisu, pana cotta, sałatka owocowa, krem malinowy), desery w kokilkach, owoce sezonowe oraz owoce świeżo krojone na półmiskach
W cenie zawarte są także napoje zimne :soki w dzbankach ,woda gazowana, niegazowana, napoje coca-cola
MENU I. serwowane
Przystawki zimne:
- Tradycyjna sałatka jarzynowa na liściach zielonej sałaty lodowej
- Roladki z wędzonego łososia z musem chrzanowym
- Ryba faszerowana w galarecie z sosem tatarskim
- Śledź w oleju z cebulką , z sałatką z jabłka i cebuli, w czerwonym winie i miodzie
- sałatka z tuńczykiem i czerwono fasolą.
- ryba po grecku
Zupa do wyboru:
- Barszczyk czerwony z jabłkiem i uszkami wigilijnymi
- Zupa borowikowa z kluseczkami piwnymi
Bufet deserowo-kawowy
-Rolada makowa
-Sernik staropolski
-Keks
-kawa/herbata
Dodatki:
Gorące pieczywo, masło czosnkowe i tradycyjne, pikle, chrzan, sos tatarski.
Napoje bez limitów:
- Kompot z suszu
- Soki owocowe
- Woda gazowana i niegazowa
MENU II
Przystawki zimne:
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Gotowany karp z jajkiem przepiórczym w galarecie
- Roladki z łososia z musem chrzanowym
- Ryba po grecku
- Włoska mozarella z pomidorami i ze świeżą bazylią.
- Sałatka śledziowa
- Ryba faszerowana z sosem tatarskim.
Zupy do wybory:
- Zupa borowikowa z kluseczkami piwnymi
- Barszcz czerwony z uszkami
- Rosół z leśnymi grzybami i zacierkami
- zupa cebulowa z grzanką serową.
Dania główne do wyboru:
- Karp z patelni aromatyzowany lnianym olejkiem na borowikach
- Łosoś w marynacie cytrynowo koperkowej
- Roladki z soli z paluszkami krabowymi na szpinaku
Bufet deserowo kawowy
Ciasta 5 rodzajów
Desery w kieliszkach
- kawa i herbata
Napoje bez limitów:
- Kompot z suszu
- Woda gazowana, niegazowana
- Soki owocowe
- Napoje coca coli
Dodatkowo
Gorące pieczywo, masło czosnkowe i tradycyjne,
Chrzan , żurawina,
MENU III
Zupa /do wyboru:
- Rosół z leśnymi grzybami i zacierkami
- Barszczyk czerwony z uszkami
- Zupa borowikowa z kluseczkami piwnymi
- zupa cebulowa z serową grzanką
- Krem z cukinii
Danie główne /do wyboru:
- Karp smażony w bułce z sezamem
- Łosoś w marynacie cytrynowo koperkowej, z ziemniakami opiekanymi i warzywami z masłem czosnkowym.
- Filety karpia królewskiego na ragout z leśnych grzybów z chrzanem
- Zrazy z pstrąga z kurkami i białym winem
Przystawki zimne :
- Trio śledziowe
- Łosoś gotowany w warzywnej galarecie.
- Rolada z karpia po Żydowsku z rodzynkami
- Sałatka jarzynowa
- Duo z miętusa i szpinaku z sosem tatarskim.
- Włoska mozarella z pomidorami i ze świeżą bazylią.
- Deski serów.
- Sałatka z łososiem wędzonym i gorgonzolą
- Ryba po grecku
Przystawki cieple:
- Kapusta wigilijna podprawiana olejkiem lnianym
- Pierożki z kapustą i grzybami
- Ravioli ze szpinakiem i serkiem ricotta
Bufet deserowo kawowy
- Panacotta z musem owocowym
- Tiramisu
- Ciasta
- Owoce krojone
- Kawa, herbata
Dodatki:
gorące pieczywo, masło czosnkowe, masło tradycyjne, chrzan, sos tatarski, żurawina, pikle
Napoje bez limitów
- Kompot z suszu
- Woda ,Soki owocowe
- Napoje gazowane firmy coca cola